We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

EL NUS

by Dídac Rocher

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR  or more

     

1.
El nus 03:08
EL NUS La pols als dits i els ulls al cel. Aguaito i veig la llum d'un raig llunyà, íntim com un frec que pesa sobre el plec del temps. Els cabells fan de l'aire un nus. De puntetes al teu racó on tot és com he vist als teus somnis de ploma suau, sota la pluja que ens pren l'alè. ...i el desig creix...
2.
CONFETI NEGRE Per dins et cou aquest instint de mort. No diguis més qui ets, mai més. Procura oblidar qui ets. Els llums retallen ombres sobre l'asfalt. És la festa del teu nom. Paperets negres volant. Ja res importa, tot acaba aquí mateix. L'ocell que udola dins la seva gàbia. I del record no en queda més que aquest silenci.
3.
Cos d'ivori 03:03
COS D'IVORI No s'extingeixen ni el bes sense temps que ens oferíem, ni la tendresa que ens naixia als dits, ni l'onada dels cossos navegant-se, ni l'aigua de les pells que s'abraçaven. Resten als ulls, a l'aire humit del vespre, al tacte de la llum sobre els carrers, al cel encès de lluna, al temple del desig. No s'extingeix l'anhel, ni el cant bellíssim del teu gest. Sóc jo qui m'extingeixo.
4.
ESTAT SALVATGE I L’aigua negra que enfosqueix els teus ulls me la bec, sense angúnia, ni filtrada. Emmirallat dins l’inefable esguard romanc callat, sobreposat a mi mateix. II Res no fa l’amor ni el lligam entre vides alienes, ni la por ni el dubte estableixen la força necessària que manté unides mans i cossos; res no fa que jo t’estimi, tampoc impedeix aquesta ferida constant als llavis ni l’hemorràgia tèbia, ni el residu en les esquerdes. No obstant això, l’estat evolutiu de les coses, la convicció de la mort, definida i definitiva, ens permet d’oblidar-nos en el contacte agradable de la pell, en l’olor amarga i decadent del sexe.
5.
Negra nit 03:39
NEGRA NIT Cau negra nit, et recolliran les mans obertes de tantes flors que no dormen, esperant com jo l'espurna d'aquell far allargat enmig de l'aigua. El temps de dir s'atura en aquesta hora suau de brisa; tan sols l'esguard per medir un espai que ens és estrany. Enyorar donar-te la mà... Aquí només s'hi troba un tot sol caminant o parat, sempre d'esquenes. No sap cap on van ni què fan.
6.
CAU AIGUA DEL CEL Cau aigua del cel. Els cabells i la pell se'm mullen i tinc fred. No hi ha aixopluc. Tot això és un desert de boques tancades i no l'obre ningú. Silenci de cues que no volen ser vistes en moviment. Captaires de mirades a les voreres, als portals... no hi ha senyals. Cau aigua del cel.
7.
On s’acaba el sender i comença l'enyor cant, miratge esplendent, el paisatge de l'ànima. (Ponç Pons)
8.
37º 04:38
37º (poema de Sebastià Alzamora) Trenta set graus i va a la font per aigua, lenta, la mula. De dalt del rocam se li'n riu el diable. Mor el peix dins el poal. La mula, ja ho sabem, no l'ha de plànyer (és cega i parla poc). "No vulgueu repartir-vos el meu vi", diu taciturna, amb uns ulls com de peix. Camina estèril dins la vinya negra, entre pols i ferralla, sense amor, la mula blasfemant contra el Gran Sol.
9.
Subllum 04:38
SUBLLUM (poema de Màrius Sampere) El món és cruel i només hi ha un llum. En tota la cambra només hi ha un llum, en tot el pis i en tot l'edifici. A la meva ciutat només hi ha un llum. El món és cruel i només hi ha un llum, el que il·lumina la crueltat del món i també la meva, més oculta. Alba, mira'm!, veuràs que duc escrites a la cara les paraules dels morts. Aquell Qui n'encapçala la taula no em permet de somriure. No hi ha prou claror.
10.
Tremoles 01:58
TREMOLES (poema de Joan Margarit) Quan el perfum de nit del gessamí tremola vora meu, s'obre el pou del teu cos dins de mi. Un amor esvanit és un vent fosc que sempre fa tremolar la flama d'una petita espelma que assenyala el futur. Avui està apagada i ara tremola l'ombra, només l'ombra, de tu
11.
DONA DE PRIMAVERA Darrere les paraules només et tinc a tu. Trist el qui mai no ha perdut per amor una casa. Trist el qui mor envoltat de respecte i prestigi. Jo em crec el que passa en la nit estrellada d'un vers.
12.
Sinuoses 03:45
SINUOSES Sinuoses les portes de l'altre món, que entreobertes deixen escletxes al descobert. Tenim l'esma callada i les boques plenes de fang, i en els ulls petits focs fatus que il·luminen la por de qui no entén. Som les ombres d'aquest món. Per paraula un terròs al coll ennuegat. No entenem que ens criden per sortir, treure el cap, sentir el frec dels estels, i banyar-nos amb la nit humida, i passejar-nos per camins insòlits. Tenim ganes de volar, desplegar-nos i sortir d'aquest estat!
13.
L'espurna 03:48
L'ESPURNA Als teus ulls hi ha una espurna tan petita que sembla lluny. Me la miro i amb la mirada em deixo caure al seu costat. Hi ha un silenci rere el vidre tan profund que sembla res. Me l'escolto i me n'adono: aquest silenci és el teu gest. Acollits en el somni som alats i juguem a fer llum. No hi ha res que s'assembli a aquest instant guanyat, sense límits.

about

Vídeoclips a www.didacrocher.com

credits

released January 1, 2009

il·lustracions: Violeta Puchades
producció: Dani Ferrer

license

all rights reserved

tags

about

Dídac Rocher Catalunya, Spain

contact / help

Contact Dídac Rocher

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Dídac Rocher, you may also like: